İSTANBUL / MALTEPE - Mediha Engizer Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi

MEDİHA ENGİZER

03-12-2019

1923'te Balıkesir'de doğdu. İlkokul 4. Sınıfa kadar öğrenimine devam etti. Daha sonra ilkokulu dışarıdan bitirdi.   1951 yılında GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta bakıcı olarak göreve başladı. Kısa bir süre sonra Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde 6 ay fizik tedavi eğitimi aldı. Kurs sonunda GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak göreve başladı.

1957 yılında hastaneden ayrılarak DR. Cemal ADADEMİR'in muayenehanesinde çalışmaya başladı. Sabahları felçli hastaların evlerine giderek, öğleden sonraları ise muayenehaneye gelen hastalara masaj yaparak kazandığı geliri ile Maltepe İlçesi Başıbüyük mahallesinde bir ilköğretim okulu yaptırdı.

İlçenin meslek lisesine ihtiyacı olması nedeniyle okul, kız meslek lisesine dönüştürüldü ve "Mediha Engizer Kız Teknik ve Meslek Lisesi" olarak eğitim öğretime başladı. Yüksek lisans, lisans ortaöğretim ve ilköğretimde yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda öğrenci okutmuştur.

Mediha Engizer 96 yaşında vefat etmiştir. Kendisini rahmetle anıyoruz.

Yayın: 03.12.2019 - Güncelleme: 09.10.2023 11:53 - Görüntülenme: 1047