meb_iys_dosyalar/34/30/966421/dosyalar/2020_07/08114136_Gida_teknolojisi.mp4
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
Gıda Teknolojisi Alanı, gıda ham maddelerini, modern teknolojileri uygulayarak işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlamak için duyusal, fiziksel,
kimyasal ve mikrobiyolojik yönden gıda kontrol hizmetlerini gerçekleştirerek tüketime uygun gıda maddeleri üreten ve insan beslenmesine sunan bir teknoloji dalıdır.
1- Gıda İşleme
2- Gıda Kalite Kontrol
olmak üzere iki ana daldan oluşmaktadır.
Okulumuzda Gıda Teknolojisi Alanı'nın Gıda Kalite Kontrol Dalı bulunmaktadır. Bu dalda, gıda laboratuarlarında, duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz ve kontrol yapmak konusunda yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir.
Çalışma Alanları
Gıda laboratuvar teknisyenleri, gıda üretimi yapan fabrikalarının laboratuvarlarında, kamu ve özel gıda kontrol laboratuvarları vb. yerlerde iş imkânı bulabilmektedirler. Hizmet sektöründe; yemek fabrikaları, pastaneler vb. yerlerde de kalite kontrol elemanı olarak çalışabilirler. İş yerlerinde belli bir süre çalışanlar, laboratuvar sorumlusu olabilmektedirler.