İSTANBUL / MALTEPE - Mediha Engizer Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

meb_iys_dosyalar/34/30/966421/dosyalar/2020_07/08113950_Cocuk_GeliYimi_ve_EYitimi_AlanY.mp4

Çocuk gelişimi çocuğun büyüyüp değiştiği süreci tanımlar.  Okulöncesi dönem çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Bu nedenle çocukların bu dönemde sağlıklı beslenmesi, temel eğitim alması sosyal ve psikolojik açıdan gelişmesi, tüm gelişim alanlarının (Öz bakım, psikomotor, dil, bilişsel) desteklenmesi önemlidir. Günümüz şartlarında çalışan ebeveynlerin çocuklarının güvenli, sağlıklı işin uzmanı eğitimciler tarafından eğitilmesi, topluma kazandırılması sektördeki ihtiyacı her geçen gün arttırmaktadır. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında nitelikli elemanlar yetiştirmek temel amacımızdır.

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI FİZİKİ DONANIMI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Atölyesi

Fiziki Donanımı

·         Materyal Hazırlama Masası 5 Adet

·         Materyal Sergileme Dolabı

·         Laminasyon Makinası

·         Ütü

Drama Atölyesi

·         Kostüm Dolabı

·         Çeşitli Kostümler

·         Etkinlik Minderleri

·         Etkinlik Aynası

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Bünyesinde 3-4 yaş ve 4-5 yaş grubunu kapsayan Uygulama Sınıfımız mevcuttur.  Alan öğrencilerimiz teorik derslerinin yanı sıra pratik uygulama çalışmalarını da burada gerçekleştirerek tecrübe kazanmaktadırlar.

GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÇOCUK DALLARIMIZ:

1.       ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ DALI:

Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

2.       ÖZEL EĞİTİM DALI:

Özel eğitimde öğretmen yardımcısının sahip olduğu, özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

İLETİŞİM:

İntagram adresi:  @medihaengizercge